Пакетите, чувалите и професионализма

Скоро наш потенциален клиент на едро ни попита да си носи ли чували за месото или ние ще ги осигурим.

Истината за жалост е, че последните години дори и известни ферми доставят месо, „добито“ в някой мръсен заден двор и набутано на големи парчета в чували. Потребителите не са виновни, че „месо от ферма“ е станало синоним на съмнителна хигиена и спорен произход. От друга страна, точно потребителите трябва да  питат повече, да се съмняват повече и да проверяват повече – става въпрос за храната, която давате на собственото си тяло, на близките и децата си. Вие, чрез портфейла си, определяте стандарта за производство на вашата храна – ако купувате боклуци, боклуци ще ви се предлагат. Ако не се купуват, некачествените и вредни храни сами ще изчезнат.

Друг проблем са наименованията. Ние упорито наричаме месото ни „младо говеждо“, защото това е истината. Не е разрешено месо от говедо на възраст, по-голяма от 8 месеца, да се нарича „телешко месо“. Въпреко това, по магазините е пълно с месо дори от стари крави, носещо гордо етикета „телешко“. Нашето месо е beef, младо говеждо – никога няма да го наречем „телешко месо“. Теленцата до осеммесечна възраст са мили животинки, ние добиваме месо от страшно изглеждащи бичета над 18-месечна възраст.

Явно доста разхвърляният ни сайт не дава достатъчна информация какво и как предлагаме, за да получаваме такива въпроси. Този пост е опит да внесем малко яснота за потенциалните нови клиенти, редовните ни такива са наясно със стандартите ни и са свикнали, че постоянно ги повишаваме.

Ето какво представлява нашия дегустационен пакет:

20171119_155420.jpg

(извън вакуумираните опаковки месата иглеждат много по-добре)

Едно от големите ни предизвикателства е да подберем комбинация от опаковки, която да отговаря максимално точно на състава на пакета. Винаги се стараем, ако има отклонение в ущърб на някой артикул (най-често печеното, защото е на големи късове с точно тегло), да го компенсираме с повече грамаж на съпоставим такъв (например повече стекове). За да ни е по-лесно търсенето на опаковки с определен грамаж, правим „картотека“:

20171119_120816.jpg

(етикетите „стърчат“ отгоре и лесно четем теглата на опаковките, за да открием най-подходящия грамаж)

На горната снимка на заден план се виждат големите вакуумирани късове, където месото е зряло две седмици преди транжирането. По-долу са стековете след транжиране и почистване.

Целият процес протича в сертифицирана кланица и в сертифицирана транжорна, като през цялото време следим температурата на месото да не превишава санитарните норми.

Следващите снимки са чисто самохвалство 🙂

20171119_160915.jpg

20171119_155153

20171118_124228

 

Форма за поръчки

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s