Линбулска Месомания 2016!

Реколтата ни от есента на 2016г. вече е готова за поръчки. Младото говеждо месо от пасищно отглеждан Ангус ще е готово за доставки в охладено състояние между 13/12/2016 и 24/12/2016. Доставката е безплатна до адреси в София. Поръчките се изпълняват по реда на подаване. Евентуални остатъчни количества ще се предлагат замразени. Очаквайте следващата реколта след една година.

За повече информация и формуляр за поръчка посетете обновената ни страница „Продукти на фермата„. Моля, за повече информация за продуктите ни и приготвянето им, да отделите време и за Страницата ни за подробни описания и съвети

Ако искате да прескочите четенето и директно да свалите формуляра – linbul-order-2016 . Нужно е да го попълните и пратите на bgcattle@gmail.com

Този път ще сме малко по-обстоятелствени…

Качеството на месото ни варира всяка година в зависимост от вида и качеството на тревата, която ядат говедата, преди да поемат пътя към кланицата. Това пък зависи от конкретните пасища, от които храним стадото си, и от климатичните особености през годината – миналата година имаше много свежа нова трева през есента, което ни даде повече килограми, но загубихме мазнините. Тази година изгубихме тегло, но пък имаме много по-вкусно месо. Всяка година анализираме какво правим и определяме маршрута по пасищата ни така, че да получим още по-добър вкус. Всеки път сме много по-добри – казваме го след като пробвахме месото от тази реколта.

Процесът по добива на месо включва прекалено много участници и координирането помежду им е ужасно трудно начинаие, особено когато едни от тях сме самите ние :). Друг непредвидим участник е климатът – през 2014г. добихме 0кг. месо заради ранно заледен път. Тези са причините да не оповестяваме по-рано кампаниите си – докато не закараме всички планирани животни до кланицата, не знаем какво, как, колко и кога – предпочитаме да не даваме празни обещания.

Смятаме, че пращането на сурово месо по куриери не само противоречи на нормите, но и е опасно за здравето. Правим доставките лично, за да сме сигурни в температурния режим във всяка минута. Съжаляваме за неудобството, но правим доставки само и единствено на адреси в София.

И накрая нещо за цените – индексирахме ги леко за първи път от 4 години. Все още сме много по-евтини от разни еко-, био-, ферма-, перма- (последният да затвори вратата) етикети без покритие. Според нас важното е всички клиенти да могат да контролират как се отглежда храната им във всеки един момент и се радваме, че не сме единствената ферма с подобна идеология. За малцината, които смятат, че сме „съмнително евтини и значи има нещо…“ – за тях вече има достатъчно „ексклузивни“ „ферми“ и „производители“, които с радост ще им вземат парите.

Благодарим на всички наши досегашни клиенти – без вас нямаше да ни има! Благодарим и за добрите думи – те са истинското ни удовлетворение.

1399613_635592633165149_1599612367_o

Снимка от наш клиент.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s